Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Dodawanie posta na,forum by przemo (funkcja curl)

  1. #1
    Zarejestrowany Awatar Majcon
    Dołączył
    May 2013
    Posty
    11

    Domyślnie Dodawanie posta na,forum by przemo (funkcja curl)

    Witam napisałem funkcję która ma logowac oraz dodawać posty na forum by przemo gdzie z logowaniem nie mam problemu gorzej z dodawaniem postu mianowicie posty nie są dodawane gdyż sid się nie zgadza " Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji
    jest nieprawidłowy.
    Spróbuj ponownie."
    sid pobieram z zapisanego ciasteczka
    Trochę kodu
    Kod:
    				$funkcja->pusc($link.'login.php', 'username='.$login.'&password='.$haslo.'&redirect=index.php&login=Zaloguj');
    				$match = explode('sid', file_get_contents(dirname(__FILE__) . '/cookies.txt'));
    				$sid = trim($match[1]);
    				$wynik = $funkcja->pusc($link.'posting.php?mode=newtopic&f='.$forum, array('subject' => $temat, 'subject_e' => $opis, 'message' => $tresc, 'sid' => $sid, 'f' => $forum, 'post' => 'Submit'));;
    				if(file_exists(dirname(__FILE__) . '/cookies.txt')){
    					unlink(dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
    				}
    Funkcja pusc()

    Kod:
    function pusc($link, $postfields = '')
    		{
    			$ciasteczka = dirname(__FILE__) . '/cookies.txt';
    			$curl = curl_init();
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $link);
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Chrome/12.0.742.100 Safari/534.30');
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, true);
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, true);
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $postfields);
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, $ciasteczka);
    			curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, $ciasteczka);
    			$result = curl_exec($curl);
    			curl_close($curl);
    			return $result;
    		}
    Ja osobiście nie widzę błędu więc może ktoś z was zauważy :-)

  2. #2
    Zasłużony Awatar Rodkan
    Dołączył
    Mar 2011
    Posty
    1,465

    Domyślnie

    Nie lepiej id sesji brać z $_COOKIE['SESSID'] (przynajmniej u mnie zapisuje pod tym ciastkiem)? Ew. session_id(). No chyba że jakoś inaczej to działa, to zignorujcie ten post.

  3. #3
    Zarejestrowany Awatar Majcon
    Dołączył
    May 2013
    Posty
    11

    Domyślnie

    Toż przecież pobieram z ciasteczka cookie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Siema ! :) zapraszam do czytania posta !
    Przez Arin11 w dziale Przedstaw się
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30-04-2011, 14:56
  2. cURL nie chce pobrać
    Przez Speedy w dziale PHP / MySql
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 10-05-2010, 07:30
  3. Phpbbby przemo pytanie
    Przez szmidt w dziale Kosz
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 20-10-2008, 22:02
  4. [php/mysql] php b by przemo
    Przez Orest w dziale PHP / MySql
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 30-01-2008, 16:23

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •